Workshop Nástrahy sociálnych sietí

Workshop Vladimíra Šnídla je vhodný pre pedagógov stredných i základných škôl (vrátane vychovávateľov či učiteľov nižších ročníkov), pre školských psychológov, preventistov, vedúcich pracovníkov školských zariadení, skautských vedúcich, trénerov, resp. kohokoľvek, kto pracuje v mládežou.

Účastníkom budú zhrnuté základné informácie o sociálnych sieťach, na ktorých niektorí ich žiaci trávia hodiny denne (predovšetkým o čínskej sieti TikTok). Zároveň im budú ponúknuté tipy, ako viesť žiakom k zdravému používaniu sociálnych sietí a ako ich upozorňovať témy ako sú sexuálni predátori, kyberšikana, online hry, mizogýnia či dezinformácie.

Workshop vedie Vladimír Šnídl (* 1983, Považská Bystrica), novinár Denníka N. Jedenásť rokov žil v Prahe, kde na Univerzite Karlovej vyštudoval politológiu. Od roku 2007 pracoval v českých Hospodářskych novinách, v lete 2014 sa vrátil na Slovensko.
Novinársky sa venuje témam, ako sú vojenské nákupy, železničná doprava a tiež téme propagandy a nástrahám sociálnych sietí. Je spoluautorom viacerých vzdelávacích príručiek Denníka N a autorom knihy Pravda a lož na Facebooku. O nástrahách sociálnych sietí dlhodobo prednáša aj na školách a robí k týmto témam aj workshopy pre učiteľov i rodičov.